Sunday, April 25, 2010

"Να νικήσουμε το ΔΝΤ"

«Ο γύρος της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της πόλης είπε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, φέτος όμως είχε μια ιδιαίτερη σημασία λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ίσως γι' αυτό το λόγο η μεγάλη συμμετοχή έφερε και μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα νικήσουν και την κρίση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»

Τάδε έφη Νικήτας Κακλαμάνης, Δήμαρχος Αθηναίων, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής.


Απορίες δικές μου:

1. Πώς βγαίνει το συμπέρασμα πως η συμμετοχή του κόσμου φέρνει αισιοδοξία πως οι Έλληνες θα ξεπεράσουν την οικονομική κρίση?

2. Γιατί πρέπει να νικήσουμε (άρα και να πολεμήσουμε) το ΔΝΤ????? Μήπως πρέπει να συνεργαστούμε μαζί του? Μήπως απευθυνθήκαμε σε αυτό λόγω της ανικανότητας μας τα τελευταία 30 χρόνια (και ακόμα περισσότερο τα τελευταία 6) να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας?

Ο κύριος δήμαρχος προδίδει το επίπεδό του με τέτοιες δηλώσεις, ενώ παράλληλα μας δίνει να καταλάβουμε γιατί χρειάστηκε τελικά να φτάσουμε στο ΔΝΤ: διότι οι πολιτικοί μας, αντί να κοιτάζουν τη δουλειά τους (π.χ. το μάζεμα των σκουπιδιών στη συγκεκριμένη περίπτωση), ασχολούνται με το να ξεσηκώνουν τον κόσμο απέναντι σε φανταστικούς εχθρούς, που τελικά μάλλον να μας βοηθήσουν προσπαθούν.