Sunday, January 08, 2012

Κουλούρα

Διαβάζω στον ηλεκτρονικό τύπο πως ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κίμωνας Κουλούρης οδηγώντας χθες το βράδυ παραβίασε 2 (ή 4, ανάλογα με την πηγή) κόκκινα φανάρια στην Καλλιρόης, και όταν τελικά τον σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο προσπάθησε να ξεφύγει (να παρκάρει, ισχυρίζεται ο ίδιος...), με αποτέλεσμα να τραυματίσει, ελαφρά ευτυχώς, έναν 25χρονο αστυνομικό. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στην Τροχαία Καισαριανής, όπου οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως δεν είχε καν χαρτιά μαζί του, ενώ λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερος γιατί θεωρήθηκε πως ο τραυματισμός του αστυνομικού οφείλεται σε "τροχαίο ατύχημα".

Κυκλοφορούν κάποιες φήμες που λένε πως κάποιος υψηλά ιστάμενος (κάποιοι αναφέρουν τον ίδιο τον κ. Παπουτσή, Υπουργό "Προστασίας του Πολίτη"...) τηλεφώνησε για να μείνει ελεύθερος ο κ. Κουλούρης.

Απ'όσο γνωρίζω ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε κανένα άλλο κόμμα έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση σχετικά με το θέμα. Τουλάχιστον όχι στις επίσημες ιστοσελίδες τους που μπορώ να παρακολουθήσω. Δε θα αγανακτήσει κανείς με το θέμα? Θα περάσει κι αυτό έτσι?

Κάτι άνθρωποι σαν τον Κουλούρη μας οδήγησαν εδώ, και εμείς όχι απλώς τους ανεχθήκαμε, αλλά τους ανεχόμαστε ακόμα και τώρα, ακόμα κι όταν γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια στοιχειώδεις νόμους, για να μην πω κανόνες συμπεριφοράς.

Τελικά μας αξίζουν όσα μας συμβαίνουν.