Friday, July 28, 2006

Εξυπνάδες

Από την www.kathimerini.gr:

"Παράνομα λειτουργούσαν οι 6 από τις 47 δεξαμενές του εργοστασίου διαλυτών στο Λαύριο, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά την περασμένη Τετάρτη. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, η εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνά Θεοδωροπούλου είχε ασκήσει ποινική δίωξη κατά των υπεύθυνων του εργοστασίου για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, μετά από καταγγελίες του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Λεωνίδα Κουρή, στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι οι υπεύθυνοι του εργοστασίου χρησιμοποίησαν πλαστές άδειες για την εγκατάσταση των έξι δεξαμανών."

Αναρωτιέμαι γιατί είναι όλοι τόσο "έξυπνοι" σε αυτή τη χωρα... Όπου δούμε νομο και κανονισμό πρέπει να τον παραβούμε. Κανονισμοί ασφαλειας σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις? Είναι για τα κορόιδα που θέλουν να πληρώνουν λεφτά. Κώδικας οδικής κυκλοφορίας? Σιγά καλε, αφού εγώ ξέρω να οδηγώ. Σιγά μην περιμένω να ανάψει πράσινο, αφού βλέπω πως δεν έρχεται κανεις. Σιγά μη βάλω ζώνη, έχω ακούσει πως μπορεί να παγιδευτείς μέσα στο αυτοκίνητο (by the way, μου έχει σώσει τη ζωή...). Aσε το κράνος, μου χαλάει τα μαλλιά (ενώ τα μυαλά δεν τα χρειάζομαι, ας χαλάσουν αυτά καλύτερα). Μποτιλιάρισμα στον αυτοκινητόδρομο? No problem, θα πάω από τη λωρίδα ασφαλειας.

Και χιλιάδες αλλα παραδείγματα... Και μετά γίνονται τα νεύρα μας σμπαράλια, σκοτωνόμαστε, παίρνουν φωτιά τα εργοστάσιά μας. Ναι, αλλα γλυτώσαμε λεφτά όταν δεν πληρώσαμε για άδεια λειτουργίας...

Αναρωτιέμαι τι μας κάνει να πιστεύουμε σε αυτή τη χωρα πως είμαστε εμείς εξυπνότεροι από τους άλλους. Οι πάντες παρανομούν "γιατί έτσι κάνουν όλοι"! Ωραία λογική!!!

Ετοιμάζομαι για λίγες μέρες διακοπών στην Ελλάδα, μάλλον θα χρειαστώ τα ηρεμιστικά μου. Αν και έχω βρει τη λύση: τα βλέπω πλέον όλα ως τουρίστας, σα να πηγαίνω στο ζωολογικό κήπο και βλέπω τα ζώα. Κάπως έτσι είμαστε δυστυχώς...

1 Comments:

Blogger Jason said...

Μα έτσι είναι αγαπητέ...

Ζωάκια είμαστε στην Ελλάδα.

Η μόνη περίπτωση να βάλουμε μυαλό είναι να έχουμε το αφεντικό πάνω από το κεφάλι μας...

August 28, 2006 3:59 PM  

Post a Comment

<< Home