Sunday, January 25, 2009

Ευθύνες υπουργών...

Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε κάτι που μας απασχόλησε για λιγότερο από ένα 24ωρο και μετά το ξεχάσαμε, με τη βοήθεια και της ορκωμοσίας Ομπάμα.

Τη Δευτέρα έγινε στη βουλή συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου, ώστε να εξεταστεί εάν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες στελεχών της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε(!!!) να λάβει μέρος στη διαδικασία και αποχώρησε!!! Έτσι δε θα μπορούσε να συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία, και αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα παραγραφούν μέσα σε λίγους μήνες.

Σε απλά ελληνικά: κλέβω εγώ 100 εκατομμύρια ευρώ, με φωνάζουν στο δικαστήριο, αρνούμαι να πάω, και μου λένε, "εντάξει, δεν πειράζει, θα παραγραφεί το αδίκημα".

Και εμείς που είμαστε τόσο ευαίσθητος λαός και κάνουμε διαδηλώσεις και πορείες για ψύλλου πήδημα, μέσα σε 24 ώρες είχαμε ξεχάσει όλη αυτή την ιστορία (και μερικοί, από συζητήσεις που έκανα, δεν την πληροφορήθηκαν ποτέ...). Η αλήθεια είναι πως αδυνατώ να συλλάβω το τι έγινε. Προφανώς στην Ελλάδα δεν έχουμε όλοι ίσα δικαιώματα. Αντί να κατέβουμε και να κάτσουμε στην πλατεία Συντάγματος μια, δυο, τρεις μέρες, μέχρι να ψηφιστεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής (για να μην πω μέχρι να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών), κάτσαμε άνετα στο ζεστό καναπέ μας. Και οι συνδικαλιστές μας που κόπτονται τόσο πολύ για τα δικαιώματά μας, μάλλον ήταν busy με τους συναδέλφους αγρότες...

Αναρωτιέμαι πόσο πολύ πρέπει να ταρακουνηθούμε ακόμη μέχρι να ξυπνήσουμε...

5 Comments:

Blogger athinovio said...

κανείς δεν ξέχασε το βατοπέδι, ούτε τον ζαχόπουλο, ούτε τη ζίμενς, ούτε το παιδί του ταχυδρόμου, ούτε το ότι "έπρεπε" να πεθάνει ο γρηγορόπουλος.

ούτε και τον γιωργάκη που πετάγεται σαν την πορδή όποτε ασχολούνται με κάτι τα μέσα.

περίμενε μόνο να έρθουν οι εκλογές...

January 25, 2009 3:09 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Φίλε μου πολύ φοβαμαι πως ότι και να γίνει ο "απλός" Ελληνικός λαός δεν θα αντιδράσει.

Άλλωστε είναι απλούστατο. Αν τα θέματα αυτά ένοιαζαν τον μέσο κάτοικο αυτής της χώρας δεν θα γινόντουσαν.

January 28, 2009 1:16 PM  
Blogger Meropi said...

Οδυσσέα μου,
όπως έχω γράψει κι εγώ σε μια ανάρτηση μου οι Έλληνες δεν είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Μερικοί είναι πιο ίσοι. Και αυτοί είναι οι βουλευτές και οι Υπουργοί. Οι μεν βουλευτές έχουν τη βουλευτική ασυλία που δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στην ελευθερία έκφρασης (όπως είναι αυτονόητο), οι δε Υπουργοί έχουν το νόμο περί ποινικής (μη) ευθύνης Υπουργών.
Ναι το πρόσεξα κι εγώ ότι πέρασε κι αυτό (το Βατοπέδι), χωρίς να ανοίξει μύτη.

January 29, 2009 7:02 PM  
Blogger SKY said...

Το κεφάλι του ψαριού

January 30, 2009 1:09 PM  
Blogger Odysseas said...

athinovio,
εγώ αντίθετα φοβάμαι πως οι περισσότεροι τα ξεχνάμε και μάλιστα γρήγορα. Και επίσης φοβάμαι πως και όταν έρθουν εκλογές δε θα αλλάξουν και πολλά. Αφού από τώρα ξέρουμε πως το ΠΑΣΟΚ θα βγει πρώτο κόμμα και η ΝΔ δεύτερο...

ioannisk,
συμφωνώ απόλυτα. Μίλησα με συναδέλφους 2 μέρες μετά τη συζήτηση της προανακριτικής επιτροπής και δεν είχανε ιδέα...

meropi,
το θυμάμαι που το είχες γράψει. Είνα τραγικό αυτό που συμβαίνει, σε ευρωπαϊκή, υποτίθεται, χώρα. Δε μπορώ (ή ίσως δε θέλω) να το καταλάβω...

sky,
thanks για την αναδημοσίευση.

January 30, 2009 4:21 PM  

Post a Comment

<< Home