Sunday, December 17, 2006

Το καλωσόρισμα

Επέστρεψα τελικά κι εγώ στην Ελλάδα.

Πρώτο βράδυ χτες, είπαμε με ένα ζευγάρι φίλων να βγούμε έξω για ένα ποτό. Πήγαμε σε ένα μπαράκι στο Γκάζι, το Tapas bar. Στις 10 που φτάσαμε η κίνηση ήταν ακόμα φυσιολογική και έβρισκες εύκολα να παρκάρεις. Στις 12 και κάτι που φύγαμε είχε πλακώσει κόσμος για τα γύρω ξενυχτάδικα και δεν κουνιόταν τίποτα...

Εκτός της κίνησης όμως που τη βρίσκει κανείς και σε άλλες μεγάλες πόλεις αυτού του κόσμου (ναι, και μετά τα μεσάνυχτα –δεν έχουμε το προνόμιο!), είχα την πρώτη μου εμπειρία νεοελληνικής «εξυπνάδας» και απατεωνιάς... Όταν ζητήσαμε να πληρώσουμε ήρθε η κοπέλα και μας ζήτησε 49.50 ευρώ, χωρίς να μας φέρει απόδειξη για τα επιπλέον ποτά που είχαμε πάρει. Πληρώσαμε, αλλά μετά ρίξαμε μια ματιά στην πρώτη απόδειξη που μας είχε φέρει και με απλά μαθηματικά έβγαινε πως είτε α) η απόδειξη έγραφε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που χρεώνανε ή β) μας χρέωσαν κάτι (αρκετά) παραπάνω. Ρωτήσαμε να μάθουμε τι είχε συμβεί και η κοπέλα μας ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως χρέωσε «κατά λάθος» ένα ποτό παραπάνω και μας επέστρεψε λεφτά ενώ μας έφερε και την απόδειξη που της ζήτησα.

Τώρα θα μπορούσε να πει κανείς πως βιάζομαι να την κατηγορήσω και πως ίσως όντως να έγινε λάθος. Έλα όμως που την απόδειξη την έκοψε μόλις εκείνη την ώρα, όπως φάνηκε από την ώρα που είναι τυπωμένη πάνω!

Πολύ φοβάμαι πως η συγκεκριμένη κοπέλα βγάζει πολύ καλό χαρτζιλήκι κάθε φορά που έχει κόσμο το μαγαζί. Εγώ πάντως θα δυσκολευτώ πολύ να ξαναπατήσω το πόδι μου εκεί μέσα.

Ωραία εισαγωγή στην ελληνική πραματικότητα!

4 Comments:

Blogger ManBlogg said...

..Καλή "προσαρμογή" Οδυσσέα. Από παραδείγματα σαν και αυτό που έγραψες στην Ελλάδα.. ευτυχώς που το Google δεν έχει όριο στα GB για το υλικό (λες;). Τι ετεροχρονισμένες αποδείξεις, τι αποδείξεις που δεν έχουν σχέση με αυτά που παρήγγειλες απλά αν είσαι τυχερός αγγίζει το άθροισμα στην παραγγελία σου. Πάντως κάνατε το σωστό με το να ζητήσετε το λόγο από το να απομακρυνθείτε ηττημένοι από την "απροσεξία" της δεδομένης υπαλλήλου. Μόνο έτσι μπορεί να ελαττωθούν τα φαινόμενα. Αν είσαι προσεκτικός και δεν αφήνεις τον/την κάθε ασυνείδητο/η να εκμεταλλευτεί την καλή σου διάθεση μιας και όταν πας να διασκεδάσεις με τους αγαπημένους σου το τελευταίο που θες να σε απασχολεί είναι το αν ήταν "απρόσεκτοι" με το λογαριασμό σου.

December 17, 2006 6:46 PM  
Blogger ioannisk said...

Μικρός ο κόσμος! Εκείνη την ώρα ήμουνα και εγώ κάπου στο Γκάζι :)

Για την ιστορία δεν έχω άποψη μιας και πιστεύω πως μάλλον η κοπέλα έκανε λάθος, ίσως είμαι αγαθός, πάντως ας είναι καλά η παγκοσμιοποίηση πλέον μπορείς να τρως tapas και στην Ελλάδα.

Καλώς γύρισες και κουράγιο.

December 17, 2006 8:58 PM  
Blogger Odysseas said...

Δυστυχώς φοβάμαι πως δεν ήταν λάθος ή απροσεξία, κι αυτό γιατί δε μας έφερε τη δεύτερη απόδειξη παρά μόνο όταν τη ζητήσαμε και είδαμε πως την τύπωσε εκείνη την ώρα.

Anyway, δε θα κάτσω να σκάσω με κάτι τέτοιυς. Άλλωστε είμαι ακόμα πολύ λίγες μέρες εδώ και βλέπω ακόμα πολλά πράγματα με τα μάτια του τουρίστα! :-)

Επανέρχομαι με περισσότερες εντυπώσεις!

December 19, 2006 10:37 PM  
Blogger jul said...

ΩΧ!!!!!Καλώς μας ήλθες Οδυσσέα στην ελληνική πραγματικότητα...
Τετοια γίνονται συχνά...οπότε και δεν μου φαινεται περίεργο....

Και ναι...ημουν και εγώ στο Γκάζι εκεινη την ώρα και μάλιστα στην Ιερά Οδο!!!!! Ρε πόσο μικρός είναι ο κόσμος!!!!!

December 22, 2006 11:30 AM  

Post a Comment

<< Home