Thursday, March 25, 2010

Καθημερινά προβλήματα

Τώρα που ο πρωθυπουργός μας έπεισε τους Γερμανο-Γάλλους να μας βοηθήσουνε, θα επιστρέψει στην Ελλάδα μπας και βάλει την κυβέρνησή του να δουλέψει και να ασχοληθεί με την πεζή πραγματικότητα?

Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας δεν είναι η οικονομία, αλλά η πλήρης καταστρατήγηση και καταπάτηση νόμων, κανονισμών ακόμα και κανόνων συμπεριφοράς.

Αυτή τη στιγμή παρακολουθώ στην τηλεόραση τα επεισόδια που έγιναν στον ποδοσφαιρικό (?) αγώνα Καβάλα-Άρης. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διαλύσουν το γήπεδο. Πόσοι από αυτούς θα πληρώσουν και πόσοι θα πάνε φυλακή? Πριν λίγες μέρες τραυματίστηκε εργαζόμενη σε γήπεδο από βεγγαλικά. Θα τιμωρηθεί ποτέ κάποιος υπεύθυνος?

Καθημερινά σχεδόν γίνονται αποκαλύψεις για σκάνδαλα, απάτες, κακοδιαχείριση δημοσίων πόρων. Θα τιμωρηθεί ποτέ κανένας? Τα δημόσια νοσοκομεία αγοράζουν εξοπλισμό σε τιμές διπλάσιες από τα ιδιωτικά. Θα τιμωρηθεί κανείς?

Καθημερινά, κυκλοφορώντας στο κέντρο της Αθήνας βλέπω δεκάδες τροχαίες παραβάσεις, που κάνουν τη μετακίνηση στην πόλη εφιάλτη. Έχω βαρεθεί να τηλεφωνώ στο 100 για παράνομα σταθμευμένα και διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Η αστυνομία δεν τα βλέπει? Επιτρέπεται η τροφοδοσία καταστημάτων από φορτηγά που κλείνουν τον δρόμο κατά τις ώρες αιχμής? Αυτό φυσικά επηρεάζει και τις αστικές συγκοινωνίες, που ούτως ή άλλως δεν είναι οι καλύτερες του κόσμου (αν και έχουν γίνει βήματα βελτίωσης, είμαστε ακόμα δεκαετίες πίσω...).

Είναι δυνατόν κάποιοι διαμαρτυρόμενοι, λιγότεροι από 100 άτομα (απολυμένοι της Ολυμπιακής) να κλείνουν το κέντρο της Αθήνας για μία ολόκληρη εβδομάδα?

Έτσι θα φέρουμε τουρίστες? Η Αυστραλία έβγαλε τουριστική οδηγία που προειδοποιεί για τις συνθήκες μετακίνησης στην Ελλάδα, τα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων και την εγκληματικότητα. Άδικο έχουνε?

Δε θα μιλήσω καν για ανάπτυξη της χώρας. Τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, αφού έχει βολευτεί εκεί κάθε καρυδιάς καρύδι. Επενδύσεις σε νέα τεχνολογία δε γίνονται. Το να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα είναι τρελλό, αφού είναι σχεδόν εγγυημένο πως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χάσει τα λεφτά του και την υπομονή του με τις δημόσιες υπηρεσίες μας.

Αναρωτιέμαι πόσο ακόμα μπορούμε να πέσουμε...

Υ.Γ.: Τουλάχιστον η σημερινή παρέλαση ήταν για πρώτη φορά low budget. Ελπίζω να είναι ένα σημάδι πως ξυπνάμε σιγά-σιγά...

12 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Η κρίση σε συνδυασμό με τα μυαλά που κουβαλάμε φοβάμαι ότι θα οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα Οδυσσέα.

March 26, 2010 6:27 PM  
Blogger ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΣ said...

Αλλα απο την αλλη απο ποιον να παρει παραδειγμα ο απλος πολιτης να συμπεριφερθει σωστα οταν βλεπει τις κεφαλες της κοινωνιας(πολιτικοι) να συμπεριφερονται σαν μικροαπατεωνες.
Οι κουτοπονηρια δυστυχως εχει φωλιασει στην καθημερινοτητα μας.Και μαζι με την γενικη ατιμωρισια εχει οδηγησει στο μπαχαλο που ζουμε

March 28, 2010 6:05 AM  
Blogger Odysseas said...

apogone,
αναρωτιέμαι εδώ και 3 χρόνια πότε θα φτάσουμε στον πάτο. Ελπίζω τώρα να φτάσαμε ή έστω να μη μας αφήσουν να πάμε παρακάτω. Τώρα για το αν, πόσο και πότε θα ξανανέβουμε λιγάκι δεν είμαι καθόλου σίγουρος...

Κοτοπουλά,
καλωσόρισες!
Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα μάς. Το κακό παράδειγμα σε όλα. Άσε που αν οι κεφαλές ήταν τίμιες, θα υπήρχε και έλεγχος και εφαρμογή των νόμων για τους από κάτω (όλους εμάς). Αλλά τώρα τις κεφαλές δεν τις συμφέρει αυτό, για να τρώνε πιο καλά...

March 28, 2010 9:08 AM  
Blogger Natassa said...

xaxa ...(ειρωνικά είναι τα γέλια για την αχτίνα ελπίδας που διέκρινα στο τέλος του άρθρου ...και αυτό γιατί ? χθες στην καταχρεωμένη μικρή μου πόλη με του εκατοντάδες δημοτικούς υπαλλήλους και τις τράπεζες που άρνουνται πλέον να δανείσουν τον δήμο ξέρεις τι είδα ? ααα σόρυ πρώτα να βάλω τα πράγματα στην σειρά ....
έβλεπα ειδήσεις στο τοπικό κανάλι και είχε σκηνές από την low budget παρέλαση που λες και συ και έδειχνε κάτι κοπέλες με φούστες 1 πόντο κάτω από το βρακί οι οποίες έκαναν ένα βήμα πλάγιο για να παρακάμψουν μία λακούβα - στην οποία αν πέσει το αυτοκίνητο μου που είναι χαμηλό θα σπάσει και όταν θα πάω να ζητήσω ευθύνες προφανώς θα με πουν τρελλή ) (κράτα το πλάγιο βήμα παρακαλώ στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης ) βγαίνουμε που λες χθες βράδυ μετά από 2 βδομάδες περίπου και τι βλέπω στον κεντρικό κατάφωτο δρόμο -έχει φωτισμό που κατα πάσα πιθανότητα φαίνεται και από το φεγγάρι- έχουν βάλει από κάτω ακριβως, νέους στίλους φωτισμου με νέο ντιζάιν ...ας μην επεκταθώ ....
εγώ απλά φοβάμαι ότι τουλάχιστον σύντομα δεν θα δούμε τις αλλαγές που ονειρευόμαστε ....

March 28, 2010 1:30 PM  
Blogger Odysseas said...

Νατάσα δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου. Δε μου αρέσει να γκρινιάζω και προσπαθώ να δω έστω και μικρά σημάδια βελτίωσης. Αλλά είδαμε τι έγινε κατά τη διάρκεια της παρέλασης...

Και είδαμε τι έγινε χτες βράδυ, από τη βόμβα που έσκασε στα χέρια 15χρονου μετανάστη, αλλά και λίγες ώρες αργότερα στην ίδια περιοχή, από ένοπλες ληστείες που άφησαν έναν νεκρό κι έναν τραυματία...

March 29, 2010 9:54 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Θα απαντήσω στα ρητορικά(;) σου ερωτήματα:
Πόσοι από αυτούς θα πληρώσουν και πόσοι θα πάνε φυλακή?
Κανενας :(
Πριν λίγες μέρες τραυματίστηκε εργαζόμενη σε γήπεδο από βεγγαλικά. Θα τιμωρηθεί ποτέ κάποιος υπεύθυνος?
Μάλλον όχι :(
Για το μπάχαλο της ΕΛΑΣ θα ανεβάσω αύριο ένα παλιό μου ποστ. Εχουμε γεμίσει Αστυνομία και η εγκληματικότητα ανεβαίνει. Σε αυτήν δεν βάζω τα αίσχη μου κάνουν οι γηγενείς με τα τροχοφόρα οχήματα τους μιας και αυτά, δυστυχώς, δεν θεωρούνται εγκλήματα. Οσον αφορά το ανέκδοτο με το 100 δεν το σχολιάζω μιας και έχω φάει πολλούς χυλούς από αυτούς.
Οσον αφορά τα σκάνδαλα, για να γίνω κυνικός: Ευτυχώς μερικές εταιρίες λάδωσαν και στην Ευρώπη και έτσι ίσως τιμωρηθούν μερικοί.
Ο τουρισμός στην Ελλάδα έγινε και αυτός ανέκδοτο μιας και πολλοί από όσους δουλεύουν εκεί το μόνο που τους νοιάζει είναι οι αρπακτές.
Η Παιδεία είναι και αυτή ανέκδοτο αλλά, ευτυχώς(;), δεν έχω μεγάλη πείρα.
Το χειρότερο είναι ότι πολλοί Ελληνες βρίζουν τους Γερμανούς λες και είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν για να ζουν πολλοί Ελληνες σαν σεϊχηδες.
Συμφωνω με το ΥΓ.
Υ.Γ. σε παραδέχωμαι που έχεις την υπομονή να βλέπεις Ελληνικό ποδόσφαιρο.

March 29, 2010 11:03 PM  
Blogger Rain said...

Θα συμφωνήσω με την ατομική προσπάθεια, αλλά θέλουμε να δούμε λογικές κινήσεις και από τους ιθύνοντες.
Να σε ρωτήσω, οι κλήσεις στην αστυνομία, τι αποτέλεσμα έχουν;;
Καλή δύναμη!!

April 07, 2010 7:56 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

@Mary
Προσπάθησα να σχολιάσω στο μπλογκ σου αλλά το έχετε "κλειδώσει", το σχόλιο μου ήταν: το αρχειο φαίνεται πολύ καλό, θα το διαβάσω και θα το σχολιάσω αργότερα.

Να το κάνω εδώ ή κάπου αλλού;
Ευχαριστώ.

April 08, 2010 11:17 AM  
Blogger Rain said...

ΙωάννηΚ,
δεν είναι blog "μου" το Φαντασιακό. Δημιουργήθηκε για τη διευκόλυνση φοιτητών έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα αρχεία, γι'αυτό είναι και "κλειδωμένα" τα σχόλια.

April 08, 2010 3:33 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

@Mary
Οσο και αν ήταν αυτονόητο δεν το γνώριζα αλλά μπράβο σου για την πρωτοβουλία.

April 08, 2010 5:26 PM  
Blogger Σπύρος said...

Όλοι είμαστε απατεώνες στο μέτρο που μπορεί ο καθένας. Ας μην είμαστε ισοπεδωτικοί χρειάζεται μεγάλη αλλαγή.

April 23, 2010 12:55 AM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

@Σπύρος
Ναι αλλά υπάρχουν απατεώνες και απατεώνες, συγκριτικά με τις λέρες, ανοίξε το μαγικο κουτί για να δεις μερικές, είμαι εραιστέχνης...

April 23, 2010 2:27 PM  

Post a Comment

<< Home