Saturday, May 15, 2010

Χρεοκοπία...

Διάβασα πριν λίγο στην Καθημερινή ότι η ιστοσελίδα της Βουλής κόστισε περίπου 1,000,000 ευρώ!!!

Σύμφωνα με πρόχειρη έρευνα της Καθημερινής, θα έπρεπε να έχει κοστίσει γύρω στις 25,000 ευρώ.
Ο κ. Πετσάλνικος πάντως μας καθησυχάζει λέγοντας πως το 80% προήλθε από Κοινοτικούς πόρους!!!
Άρα:
α) ακόμα κι έτσι πληρώσαμε 200,000, άρα 10 φορές πάνω από την κανονική τιμή
β) εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους μας έχουν βάλει στο μάτι οι Ευρωπαίοι και όχι μόνο.

Και ένα σχόλιο για την κρίση, το ΔΝΤ και τη χρεοκοπία μας.
Έχω βαρεθεί να ακούω να κατηγορούμε τη Γερμανία, τους "κερδοσκόπους", και δεν ξέρω ποιον άλλο, για την κατάστασή μας. Δε λέω, μπορεί να φταίνε και αυτοί, μπορεί να βγάλανε λεφτά από εμάς (δεν το πιστεύω, αλλά μπορεί). Το θέμα είναι όμως τι κάνουμε ΕΜΕΙΣ! Αν δεν είχαμε αποδυναμώσει τόσο τη θέση μας, δε θα μας ενοχλούσε κανείς. Αν είχαμε συμμαζεμένα τα οικονομικά μας, θα βγαίναμε κι εμείς τώρα από την κρίση. Δε μας φταίει κανείς που δεν ξέρουμε πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχουμε, που δεν ξέρουμε πόσα ξοδεύουν τα νοσοκομεία μας, που αποθαρρύνουμε όποιον θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, και που μόνοι μας διώχνουμε τους τουρίστες.
Ας κοιτάξουμε πρώτα να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, και μετά μπορούμε να αρχίσουμε να κατηγορούμε και τους υπόλοιπους. Φοβάμαι όμως πως το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό: δε θέλουμε να δεχτούμε ότι φταίμε εμείς.

7 Comments:

Anonymous giannis said...

simfono apolita mazi sou...akouo sinexos giro mou kathigites oikonomikon ke gonis na katigoroun tous allous alla den katalavenoun oti emis me tis praksis mas ferame ti xora se afto to xali.

May 16, 2010 10:14 AM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Εχεις απόλυτο δίκαιο αλλά γνωρίζεις ότι γα τον μέσο Ελληνα η αυτοκριική είναι έγκλημα και ότι πάντα φταίνε οι ξένοι. Για την ακρίβεια οι φταίνε οι Δυτικοί μιας και οι Ορθόδοξοι Ανατολικοί έχουν ασυλία.

Ας σταματήσει ο μέσος Ελληνας να ζει με μεγαλομανία και μετά το συζητάμε.

Το κόστος είναι πράγματι υπερβολικό αλλά η Καθημερινή είναι βαμμένη Σαμαρική οπότε πλέον δεν είναι τόσο αντικειμενική όσο ήταν παλιά. Την διάβαζα γα 20 χρόνια αλλά μετά τις εκλογές για αρχηγό στη ΝΔ την αγοράζω μόνο τα ΣΚ για τα ένθετα της.

Υ.Γ. έφτιαξα ενα group στο facebook: Οποιος κατηγορεί τους Γερμανούς ας μην αγοράζει τα προϊόντα τους. αν θέλεις γίνε μέλος. Είναι τραγικό να ξαναγυρίσουμε στην πρώτη φαση του Μακεδονικού με τα μποϋκοτάζ προϊόντων...

May 16, 2010 1:34 PM  
Blogger Odysseas said...

Γιάννη+γιάννη,
νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι πως δε θέλουμε να αποδεχτούμε τις ευθύνες μας. Που σημαίνει ότι δεν έχουμε και πολλές ελπίδες να διορθώσουμε τα πράγματα...

May 17, 2010 10:46 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Με αποτέλεσμα να μην λύνονται τα προβλήματα μας :(

Μακάρι να βάλουμε μυαλό.

May 17, 2010 11:44 PM  
Anonymous Anonymous said...

Είναι ενδεικτικό για το χάλι πως ο Πετσάλνικος δήλωσε πως "τα χρήματα ήταν από επιδοτήσεις". Είπε δηλαδή ξεκάθαρα ο άνθρωπος αυτό που είναι κοινό μυστικό, πως τα λεφτά των επιδοτήσεων είναι για να τα τρώνε οι πονηροί.

May 19, 2010 3:14 PM  
Blogger Rain said...

Είναι ακριβά τα site βρε παιδιά...
Μην ανησυχείτε πάντως, αν κάποιος κατά τύχη έχει "δανιστεί" κάποιο ποσό, θα μας το πει με την επόμενη κυβέρνηση και θα έχει άφεση αμαρτιών...

June 01, 2010 6:43 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

@Rain
Πίστεψε με δεν είναι τόσο ακριβά.

June 01, 2010 10:37 PM  

Post a Comment

<< Home