Sunday, April 25, 2010

"Να νικήσουμε το ΔΝΤ"

«Ο γύρος της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της πόλης είπε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, φέτος όμως είχε μια ιδιαίτερη σημασία λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας και ίσως γι' αυτό το λόγο η μεγάλη συμμετοχή έφερε και μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα νικήσουν και την κρίση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο»

Τάδε έφη Νικήτας Κακλαμάνης, Δήμαρχος Αθηναίων, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής.


Απορίες δικές μου:

1. Πώς βγαίνει το συμπέρασμα πως η συμμετοχή του κόσμου φέρνει αισιοδοξία πως οι Έλληνες θα ξεπεράσουν την οικονομική κρίση?

2. Γιατί πρέπει να νικήσουμε (άρα και να πολεμήσουμε) το ΔΝΤ????? Μήπως πρέπει να συνεργαστούμε μαζί του? Μήπως απευθυνθήκαμε σε αυτό λόγω της ανικανότητας μας τα τελευταία 30 χρόνια (και ακόμα περισσότερο τα τελευταία 6) να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας και να ζούμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας?

Ο κύριος δήμαρχος προδίδει το επίπεδό του με τέτοιες δηλώσεις, ενώ παράλληλα μας δίνει να καταλάβουμε γιατί χρειάστηκε τελικά να φτάσουμε στο ΔΝΤ: διότι οι πολιτικοί μας, αντί να κοιτάζουν τη δουλειά τους (π.χ. το μάζεμα των σκουπιδιών στη συγκεκριμένη περίπτωση), ασχολούνται με το να ξεσηκώνουν τον κόσμο απέναντι σε φανταστικούς εχθρούς, που τελικά μάλλον να μας βοηθήσουν προσπαθούν.

9 Comments:

Blogger athinovio said...

Όντως...

April 25, 2010 9:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

E οχι και φανταστικος εχθρος το ΔΝΤ
Κατοχή έχουμε αλλά ακόμα δε το χετε καταλαβει..

April 26, 2010 1:25 PM  
Blogger Crazy Tourists said...

Γιατί αντί να τους κυνηγήσουμε όλους αυτούς τους πολιτικούς με μια βρεγμένη σανίδα να τους κάνουμε μαύρους στο ξύλο καθόμαστε και τους ακούμε...

Τρελοτουρίστρια

April 26, 2010 6:01 PM  
Blogger Odysseas said...

Ανώνυμε...
Αν έχουμε κάποιου είδους κατοχή, είναι η κατοχή αυτών που μας κυβερνούν εδώ και 30-τόσα χρόνια, η κατοχή των συνδικαλιστών μας, και η κατοχή των διαφόρων επαγγελματικών ενώσεων που έχουν κατακτήσει "προνόμια". Οι ομάδες αυτές περιλαμβάνουν ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, μηχανικούς, δικηγόρους, κλπ... Δυστυχώς ανήκω κι εγώ σε μία τέτοια οργανωμένη μαφία, που ουσιαστικά φοροδιαφεύγει.

April 27, 2010 10:27 PM  
Anonymous Anonymous said...

Οδυσσέα ο συγκεκριμένος δήμαρχος ποτέ δεν είχε επίπεδο, άρα δεν το προδίδει.

Όταν ακούς τέτοιες μπαρούφες από αυτούς που θα έπρεπε να δείχνουν το παράδειγμα τι να περιμένεις απ το λαό που τους ακούει; Για κατοχές και για φαντάσματα θα μιλάει.

April 27, 2010 11:10 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Οπως έγραψε και ο apogonos "ο συγκεκριμένος δήμαρχος ποτέ δεν είχε επίπεδο, άρα δεν το προδίδει.", δεδομένου ότι ανήκει στο κόμμα της Δεξιάς του Κυρίου τι περίμενες; Αυτοκρτική; :P

Οσον αφοά τους ταξιτζήδες ή αλλιώς τη μαφία με τα κίτρινα οχήματα ο βασικός λόγος που χαίρομαι που πήρα το πράσινο φως για να οδηγάω είναι ότι δεν πρέπει να τους χρησιμοοιώ :)))

April 29, 2010 4:31 PM  
Blogger Odysseas said...

Γιάννη, τους χρειάζεται αυτό που λέει η τρελοτουρίστρια... βρεγμένη σανίδα!

April 30, 2010 9:52 PM  
Blogger Icarus said...

Ποιός προσπαθεί να μας βοηθήσει; το ΔΝΤ ; Καλό κι αυτό!!

May 02, 2010 1:04 AM  
Blogger Odysseas said...

Icarus,
καταρχήν καλώς ήρθες στο blog μου.
Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει στην πλειοψηφία μας είναι ότι εδώ που έχουμε φτάσει, η μόνη άλλη επιλογή που είχαμε ήτανε η χρεωκοπία. Τι σημαίνει αυτό? Καταρχήν πως δε θα ξεπληρώναμε δόσεις δανείων και δε θα μας ξαναδάνειζε κανείς, για κανένα λόγο, για τα επόμενα πολλά χρόνια, και δεύτερον ότι στο τέλος του μήνα δε θα είχαμε να πληρώσουμε τους ωραίους μας μισθούς.

Το τι φταίει και φτάσαμε εδώ σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Αλλά τώρα δεν είχαμε άλλη επιλογή. Δυστυχώς.

May 08, 2010 11:11 AM  

Post a Comment

<< Home