Monday, July 26, 2010

Η επίσκεψη των "φον φούφουτων"

Μία μικρή ομάδα "λιμενεργατών" έχει δικαίωμα να κλείνει το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας κατά βούληση, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μπορούν να απεργούν και να κλείνουν τα αεροδρόμια της χώρας (ευτυχώς δε συμμετείχαν στις τελευταίες απεργίες μέσα στο καλοκαίρι). Κάποιοι "αγρότες" έχουν δικαίωμα να κλείνουν τους δρόμους για μέρες, κατά βούληση. Απολυμένοι της Ολυμπιακής έχουν δικαίωμα να κλείνουν τον κεντρικότερο δρόμο της Αθήνας για μία ολόκληρη εβδομάδα. Μειοψηφίες φοιτητών έχουν δικαίωμα να κλείνουν τα πανεπιστήμια επ'αόριστον. Βυτιοφορείς και φορτηγατζήδες έχουν δικαίωμα όχι απλώς να απεργούν, αλλά να παρατάσουν τα φορτηγά τους κατά μήκος της Εθνικής Οδού, και να αποκλείουν τις εισόδους διυλιστηρίων, ώστε να μη μπορούν να διακινηθούν καύσιμα ούτε με ιδιωτικής χρήσης οχήματα.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια μειώνεται, με συντονισμένες προσπάθειες όλων μας. Σε λίγο δε θα έχουμε ούτε βενζίνη και η οικονομική ζωή θα σταματήσει εντελώς. Παραλίγο να μην είχαμε και χρήματα να πληρώσουμε μισθούς, αλλά επειδή αυτό θα δημιουργούσε πρόβλημα και στην ΕΕ, αποφάσισαν να μας σώσουν. Κάνουμε ότι μπορούμε για να διώξουμε τους λίγους τουρίστες που έχουν απομείνει και να κλείσουμε όσες επιχειρήσεις λειτουργούν ακόμα. Με λίγη προσπάθεια ακόμα θα γίνουμε σαν την Αλβανία πριν το 1990.

Μέσα σε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός μας ασχολείται με τη διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός μας έχει εγκαταλείψει τη χώρα, την ώρα που στενότατοι συνεργάτες του είναι κατηγορούμενοι για σοβαρότατες υποθέσεις. Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται μάλιστα πως ο πρώην πρωθυπουργός μας δεν ενημερωνόταν για σοβαρές υποθέσεις του κράτους (με τι ασχολούνταν θα μας πει κάποιος?).

Αποδεικνύεται κάθε μέρα πως οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή είναι ανεπαρκέστατοι. Κάποιοι από αυτούς ήδη πήγαν σπίτι τους στις δύο τελευταίες εκλογές (με πολύ καλή σύνταξη, δυστυχώς). Κάποιοι άλλοι έχουν αρχίσει να φοβούνται το τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές (που ελπίζω να μη γίνουν πριν περάσουν 3 ακόμη χρόνια). Πρώτος και καλύτερος ο κύριος Πάγκαλος. Τον ενοχλεί που θα έρθουν οι "φον φούφουτοι" και θα επισκεφθούν τα υπουργεία. Το ότι οι "φον φούφουτοι" έρχονται επειδή τα τελευταία 35 χρόνια που ο κύριος Πάγκαλος και οι φίλοι του είναι στην εξουσία κοντεύουμε να καταντήσουμε σαν την Αλβανία του Χότζα, δεν του έχει περάσει μάλλον από το μυαλό.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Το κλεισιμο λιμανιων και δρομων ειναι αντισυνταγματικό και περιμένω πότε κάποια κυβέρνηση θα προστατέψει τους υπόλοιπους πολίτες από αυτή τη φαρσοκωμωδία των συνδικαλιστών.

Ο τουρισμός μου κάνει εντύπωση πως δεν έχει μειωθεί κ άλλο. Απορώ δηλαδή και αυτοί που έρχονται, πως στο καλό μας προτιμούνε.

Όσο αφορά τον Κωστάκη, επειδή έτυχε να δουλεύω στις Βρυξέλλες όταν είχε την πρωθυπουργία και να ακούω από τους ΝΔ συναδελφους την κατάσταση, πρέπει να σου πω ότι ήταν ένας τεμπέλης άνθωπος και τίποτα άλλο. Δε χρειάζεται ανάλυση δηλαδη το πράγμα, απλά βαριόταν να δουλέψει. Το ότι δεν είχε την απαραιτητη ενημέρωση είναι δικιά του ευθυνη, έπρεπε να φροντισει να έχει καλους συνεργάτες και να τους ελεγχει. Όμως ακόμα και αυτό βαριόταν να κανει.

Ο Πάγκαλος είναι ένας παπούς που το ζάχαρο του πάχους τον έχει διαλύσει οργανικά, κοιμάται συνέχεια, στο γραφείο του, στις συνεδριάσεις και λέει ότι βλακεία του έρχεται με το στιλάκι του σοσιαλιστή που έκανε στο Παρίσι επί Χούντας. 10 και βάλε χρόνια πριν γεννηθούμε εμείς δηλαδή.

Και εγώ είμαι ο μαλ... που τους πληρώνω όλους αυτούς, συνδικαλιστές, βουλευτές, πρώην βουλευτες για να ζούνε πλουσιοπαροχα.

August 04, 2010 3:58 PM  
Blogger Odysseas said...

Επιβεβαιώνεις αυτά που υποψιαζόμουν και για τον πρώην καταλληλότερο και για τον Φούφουτο... εεε σόρρυ, τον Πάγκαλο.

Ο τουρισμός έχει μειωθεί αρκετά, και σκέψου ότι στις ανταγωνίστριες χώρες φέτος παρατηρείται αύξηση.

Όσο για τους δρόμους, είδαμε την εξής ειρωνεία: πριν λίγους μήνες οι φορτηγατζήδες φωνάζανε για χούντα των αγροτών που κλείνουνε τους δρόμους. Τώρα είδαμε αγρότες να διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν καύσιμα και μεταφορές! Πρέπει να σου πω ότι αυτό το θέαμα πολύ το χάρηκα. Πληρώθηκαν με το ίδιο νόμισμα.

Δυστυχώς βέβαια από Σεπτέμβριο θα δούμε πολλές κινητοποιήσεις πολλών επαγγελματικών ομάδων (φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, κλπ). Μας βλέπω να είμαστε όλοι εναντίον όλων.

Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι, εγώ επιστρέφω στην παραλία μου! :-)

August 05, 2010 2:13 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Η zoi20 με κάλυψε και θέλω να κάνω και σε εσάς την ερώτηση: εγώ που είμαι άνεργος πότε απεργώ; :P

August 17, 2010 6:19 PM  
Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

@zoi20
Αν κατάλαβα σωστά το κειμενό σου η αποχώρηση σου από το μπλογκάρισμα είναι οριστική, παρόλο που θα μου λείψουν τα κειμενά σου σε καταλαβαίνω...

August 17, 2010 6:21 PM  

Post a Comment

<< Home